Оптимізація гвинтових затискних пристроїв технологічного обладнання - Пилипець, М. І.; Геник, І. С.; Гевко, І. Б. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Описано методику оптимізації гвинтових затискних механізмів технологічного устаткування, що застосована на мінімізації функції мети з використанням умов Куна – Таккера і дозволяє з достатньою точністю обчислити конструктивні параметри гвинтових затискних механізмів. In brought article is described the strategy of optimization screw jamming mechanisms of technological equipment, which is founded on minimization of target function with use the conditions Kuna-Takkera and allows with sufficient accuracy to calculate the constructive parameters screw jamming mechanisms.