Quasi-static problem of thermoelasticity for layered shallow cylindrical shells of irregular structure - Мусій, Р.; Жидик, У.; Волошин, М.; Сидорчук, О.; Гук, Л.; Рак, Н.; Musii, R.; Zhydyk, U.; Voloshyn, M.; Sydorchuk, O.; Huk, L.; Rak, N. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Для прямокутних в плані шаруватих пологих циліндричних оболонок нерегулярної структури сформульована квазістатична задача незв’язаної термопружності. За математичну модель використано рівняння зсувної теорії пологих оболонок типу Тимошенка. Замкнутий розв’язок сформульованої задачі знайдено методами інтегральних перетворень. Чисельно проаналізовано розподіл температури, переміщень, зусиль і моментів у двошаровій циліндричній оболонці за локального конвективного нагрівання.

For rectangular layered shallow cylindrical shells of irregular structure, the quasi-static problem of unbound thermoelasticity is formulated. As a mathematical model, the equations of the shear theory of shallow shells of Timoshenko type are used. The closed solution for the formulated problem is found by the methods of integral transformations. The distribution of temperature, displacements, forces and moments in a two-layer cylindrical shell under local convective heating is analyzed numerically.
Квазістатична задача термопружності для шаруватих пологих циліндричних оболонок нерегулярної структури
Keywords: полога циліндрична оболонка; шарувата; нерегулярної структури; теплообмін; термопружність; shallow cylindrical shell; layered; irregular structure; heat transfer; thermoelasticity