Гідродинамічно активні додатки для керування турбулентними потоками - Чернюк, В. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
На основі критичного аналізу вітчизняних і зарубіжних публікацій систематизовано за фізичними характеристиками відомі гідродинамічно активні додатки, що послаблюють турбулентне тертя. On the basis of critical analysis presented in domestic and foreign publications, the known hydrodynamic active additives which reduce turbulent friction have been systematized according to their physical.
Keywords: ефект Томса; послаблення турбулентного тертя; гідродинамічно активні додатки; Toms’ effect; turbulent friction reduction; hydrodynamic active additives