Study of liquid crystal cell doped with BODIPY for lasing application - Петровська, Г.; Яремчук, І.; Мельников, С.; Волинюк, Д.; Стахіра, П.; Petrovska, H.; Yaremchuk, I.; Melnykov, S.; Volyniuk, D.; Stakhira, P. (Видавництво Львівської політехніки, 2022)
Досліджено застосування похідної органічних напівпровідників BODIPY для лазерної генерації. Нематичний рідкий кристал, легований похідною BODIPY, досліджено як середовище підсилення для лазера із розподіленим зворотним зв’язком. Визначено спектр відбивання нематичного рідкого кристала та спектри випромінювання нематичних рідких кристалів, легованих похідною BODIPY, у випадку лазерного накачування з довжинами хвиль 532 та 515 нм. Отримані спектри відповідають режиму, близькому до порогового.

The organic semiconductors BODIPY derivative was studied for lasing application. The nematic liquid crystal doped with BODIPY derivative was researched as gain medium for distributed feedback laser. Reflection spectrum for nematic liquid crystal and emission spectra of nematic liquid crystals doped with BODIPY derivative at the laser pumping with wavelength of 532 and 515 nm were determined. Obtained spectra correspond to the regime which is close to the threshold.
Дослідження рідкокристалічного елемента, легованого BODIPY, для лазерного застосування
Keywords: органічні напівпровідники; лазер із розподіленим зворотним зв’язком; спектр випромінювання; organic semiconductors; feedback distributed laser; emission spectrum; 621.382.592