Забезпечення освітнього та наукового процесу реставрації в профільних інституціях Сполучених Штатів Америки - Бевз, М. В.; Каплінська, М. В.; Bevz, M.; Kaplinska, M. (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Розглянуто особливості реалізації процесу підготовки фахівців з реставрації об’єктів культурної спадщини. Висвітлено організаційно-навчальні та інструментальні питання провадження реставраційної освіти та її наукового забезпечення в провідних профільних інституціях Сполучених Штатів Америки (Східного берега), зокрема в навчальних програмах в університетах, реставраційних лабораторіях при музеях та приватних фірмах.

Some peculiarities of conservation educational and scientific process proceeded in specialized institutions of the USA East Coast are considered, in particular of the Universities’ conservation programs and of conservation laboratories belonging to museums or private firms. The organizational-educational and instrumental issues of conservation education are presented on the selected examples and institutions.
Education and scientific processes provided at professional institutions for conservation in the USA
Keywords: реставрація; освіта; обладнання; США; кафедра архітектури та реставрації; обмін досвідом; conservation; education; equipment; the USA; the Department of Architecture and Conservation; experience exchange; 711