Модернізація національної системи освіти у контексті сучасного євроінтеграційного поступу України - Парпан, Уляна; Parpan, Ulyana; Парпан, Ульяна (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Аналізуються модернізаційні процеси національної системи освіти у контексті сучасного євроінтеграційного поступу України. На основі аналізу нормативно-правових документів та тематичної літератури визначено стратегічні цілі: всебічний розвиток освіти, посилення її впливу на економічне зростання і рівень життя населення, сприяння прискореному розвитку НТП, і насамперед фундаментальної науки, забезпечення соціальної функції держави через оптимізацію соціальних програм. Доведено, що вища освіта визнається фундаментом людського розвитку та прогресу суспільства, а також виступає гарантом індивідуального та суспільного розвитку, що створює інтелектуальний, духовний та виробничий потенціали суспільства.

This article analyzes the processes of modernization of the national education system in the context of contemporary European integration of Ukraine. Based on the analysis of legal documents and thematic literature identified strategic objectives: comprehensive development of education, strengthening its impact on economic growth and living standards, promote the accelerated development of STP, and, above all, fundamental science, provide social functions of the state through the optimization of social programs. Proved that higher education is recognized as the foundation of human development and social progress, and guarantees individual and social development that creates intellectual, spiritual and productive potential of society.

Анализируются модернизационные процессы национальной системы образования в контексте современного евроинтеграционного продвижения Украины. На основе анализа нормативно-правовых документов и тематической литературы определены стратегические цели: всестороннее развитие образования, усиление ее влияния на экономический рост и уровень жизни населения, содействие ускоренному развитию НТП, и прежде всего фундаментальной науки, обеспечение социальной функции государства через оптимизацию социальных программ. Доказано, что высшее образование признается фундаментом человеческого развития и прогресса общества, а также выступает гарантом индивидуального и общественного раз- вития, создает интеллектуальный, духовный и производственный потенциалы общества.
Modernization of the national education system in the context of contemporary european integration of Ukraine
Модернизация национальной системы образования в контексте современного евроинтеграционного продвижения Украины
Keywords: освіта; національна система освіти; модернізація; вища освіта; виховання; знання; інтелектуальна діяльність; education; national education system; modernization; Higher Education; education; knowledge; intellectual activity; образование; национальная система образования; модернизация; высшее образование; воспитание знания; интеллектуальная деятельность; 342.7.116; 37.014