Види дефініцій за вмістом інформації про відношення обсягів дефінійованого й суміжних понять - Дуцяк, Ігор (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Скласифіковано способи побудови дефініцій відповідно до вмісту в них інформації про відношення дефінійованого поняття до обсягів суміжних понять. Оцінено дефініції за їхньою інформативністю та кількістю слів у них. Проаналізовано доцільність викори- стання різних дефініцій для різних цілей. Обґрунтовано доцільність використання осо- бливостей різних дефініцій у плануванні словникарської роботи.

The methods of definition construction are classified according to the information contained in them about relation of defined concept toward to the extension of contiguous concepts. The concepts are evaluated based on their informativeness and the number of words in them. Expediency of using different definitions is analysed for different aims. Drawn conclusion about expedience of the use of features of different definitions in planning of dictionaries constrution.
Keywords: українська мова; дефініція; суміжні поняття; відношення обсягів; тлумачний словник; Ukrainian language; definition; contiguous concepts; relation of concepts extension; explanatory dictionary; 161.1; 165.23; 81’374