Розвиток системної інтеграції в управлінні підприємствами - Цікало, Євген Іванович (Національний університет «Львівська політехніка», 2023)
Дисертацію присвячено вирішенню науково-прикладної проблеми розроблення концептуальних, теоретико-методологічних і методикоприкладних засад розвитку системної інтеграції в управлінні підприємствами. Актуальність наукового дослідження підтверджується тим, що ускладнення ринкового середовища, технологічний прогрес, посилення конкуренції, діджиталізація бізнесу, зміни глобальних трендів, масштабні трансформації у кон’юнктурі ринку та інші подібні обставини свідчать про те, що українські підприємства у найближчій перспективі неминуче зіштовхнуться із безпрецедентно масштабними змінами та новими для себе викликами. Щоб залишатись конкурентоспроможними у бізнес-середовищі та йти пліч-о-пліч із зазначеними вище тенденціями, суб’єкти господарювання повинні вибудовувати таку бізнес-модель, яка дасть їм змогу формувати цінність для клієнта у короткостроковій та довгостроковій перспективах. Причому, важливо не лише задатися питанням, якою має бути ця дієва бізнес-модель, а й що має бути платформою для її побудови. В умовах сьогодення такою платформою повинна стати системна інтеграція в управлінні підприємствами. We have devoted our dissertation to solving the scientific and applied problem of developing conceptual, theoretical, methodological and methodological-applied foundations for developing system integration in enterprise management. We confirm the relevance of the research by several circumstances. In particular, the complication of the market environment, technological progress, increased competition, digitalisation of business, changes in global trends, large-scale transformations in market conditions and other similar circumstances indicate that Ukrainian enterprises will inevitably face unprecedentedly large-scale changes and new challenges shortly. In order to remain competitive in the business environment and keep pace with the above trends, businesses must build a business model that will enable them to create value for their customers in the short and long term. Moreover, we should ask ourselves what this effective business model should look like and what the platform for building it should be. In today's environment, this platform should be system integration into enterprise management.
System integration development in enterprise management
Keywords: бізнес-процес, підприємство, розвиток, система, системний підхід, системна інтеграція, управління, управлінське рішення, business process, enterprise, development, system, system approach, system integration, management, management decision; 658:005“20” (043.5)