Методи оцінки невизначеностей та їх використання в інформаційних технологіях інвентаризації парникових газів - Бунь, А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Наведено методи оцінювання невизначеностей результатів інвентаризації парникових газів. Найбільше можливостей для аналізу надає використання методу Монте–Карло. Описано розроблене на його основі програмне забезпечення для оцінки невизначеностей результатів інвентаризації парникових газів. Також наведено результати числових експериментів з оцінки невизначеності оцінок емісій парникових газів в Україні.
This paper provides a review of methods for estimation of greenhouse gas emissions uncertainty. The most detailed analysis can be carried based on the Monte-Carlo method. Developed software for estimation of GHG emissions uncertainty which is based on the Monte-Carlo method is presented. This software was used for analysis of uncertainty of GHG emissions inventory in Ukraine. The results of corresponding numerical experiments are presented.