Оцінювання взаємозв’язків економічного зростання та заощаджень - Шкварчук, Л. О.; Слав’юк, Р. А.; Shkvarchuk, L.; Slav’yuk, R. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Здійснено оцінювання взаємозв’язку заощаджень домогосподарств та економічного зростання в Україні: визначено трендові та кореляційні залежності. Виявлено основні стимули та обмеження збільшення заощаджень домогосподарств. Ідентифіковано періоди розвитку основних трендів, причини появи проміжних трендів та елементи зміни схильності до споживання. Доведено наявність нестійких взаємозв’язків між заощадженнями домогосподарств та основними макроекономічними показниками. Виявлено асинхронність змін заощаджень різних суб’єктів економіки.
Assessment of the relationships between economic growth and savings
Keywords: економічне зростання; норма заощаджень; схильність до заощаджень; фінансова поведінка; economical growth; saving ratel; propensity to save; financial behavior; D; 19; C; 40; 336.722