Модифіковані гіпсові в’яжучі тонкого помелу - Саницький, М. А.; Фішер, Х.-Б.; Солтисік, P. A.; Королько, C. B. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Розроблено теоретичні основи одержання модифікованих гіпсових в'яжучих тонкого помелу з регульованими термінами тужавлення за допомогою механо- хімічної активації будівельного гіпсу з органо-мінеральними додатками поліфункційної дії. Вирішено проблему одержання модифікованих гіпсових в'яжучих із заданими будівельно-технічними властивостями завдяки направленому формуванню міцної структури гіпсового каменю.