Моніторинг забруднення ґрунтів на території Рівненської АЕС - Панас, Р. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Наведено виробничо-експлуатаційну характеристику Рівненської АЕС і результати моніторингових досліджень забруднення ґрунтів, які поширені на її території, радіоактивним 137Cs, нітратами, міддю, цинком, нікелем, хромом, свинцем, кобальтом, а також рухомим фосфором і обмінним калієм. Запропоновано рекомендації щодо забезпечення контролю за кількісним і якісним складом цих хімічних елементів у ґрунтах. Приведена производственно-эксплуатационная характеристика Ровненской АЭС и результаты мониторинговых исследований загрязнения почв, распространенных на ее территории, радиоактивным 137Cs, нитратами, медью, цинком, никелем, хромом, свинцом, кобальтом, а также подвижным фосфором и обменным калием. На основании проведенных исследований предложены рекомендации по обеспечению контроля за количественным и качественным составом этих химических элементов в почвах. The following production – operating characteristics of the Rivne nuclear power plant and the results of monitoring of soil contamination, which take in its territory of radioactive 137Cs, nitrates, copper, zinc, nickel, chromium,lead, cobalt, and movable phosphorus and potassium exchange. On the basis of research, recommendations concerning the monitoring of the quantitative and qualitative composition of chemical elements in soils.
Мониторинг загрязнения почв на территории Ровненской АЭC
Monitoring of soil contamination in the Rivneskoyi AES
Keywords: моніторинг земель; енергетика; граничнодопустима концентрація (ГДК); атомна електростанція (АЕС); ґрунт; радіаційні відходи