Інформаційна система для поліклініки - Ковтун, Юлія Олегівна; Kovtun, Yuliia Olehivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
У сучасному світі, де швидко розвиваються технології, активно впроваджуються інформаційні системи в медичну сферу для оптимізації медичних послуг та покращення доступності лікування. Розробка та впровадження комплексної інформаційної системи для поліклініки спрямована на автоматизацію процесів реєстрації пацієнтів, планування роботи персоналу та обмін інформацією між лікарями та пацієнтами. Це забезпечує не тільки покращення якості обслуговування пацієнтів, але й оптимізацію управлінських процесів, підвищуючи загальну ефективність медичних установ. Інтеграція сучасних технологій дозволяє поліклінікам ефективно адаптуватися до майбутніх викликів, забезпечуючи високий рівень медичного обслуговування. Такий підхід відкриває нові можливості для подальшого розвитку та вдосконалення системи з урахуванням зростаючих вимог і очікувань пацієнтів. Об'єкт дослідження. Об'єктом дослідження є процес медичного обслуговування у поліклініках, включаючи реєстрацію пацієнтів, планування прийомів, планування розкладу лікарів, обмін медичною інформацією та надання медичних рекомендацій. Предмет дослідження. Предметом дослідження є технології та методології, використані для створення інформаційної системи в поліклініках, включаючи мови програмування, фреймворки, бібліотеки та технічні засоби. Мета дослідження. Мета дослідження полягає у розробці інформаційної системи, призначеної для поліклініки, яка оптимізує процес запису пацієнтів на прийом та полегшить обмін медичними рекомендаціями між лікарями та пацієнтами. Ця система дозволить пацієнтам ефективно бронювати час для консультацій з медичними працівниками та отримувати медичні рекомендації в цифровому форматі, що є важливим для підвищення якості медичного обслуговування та операційної ефективності у клініці. Крім того, лікарі зможуть переглядати свій розклад в реальному часі, ефективніше управляти часом прийомів та надавати своєчасні медичні рекомендації безпосередньо через інформаційну систему. Результати дослідження. Результати дослідження демонструють успішну реалізацію системи, її функціональні можливості та простоту використання для кінцевих користувачів.

In the modern world, where technology is rapidly evolving, information systems are being actively implemented in the medical field to optimize medical services and improve access to treatment. The development and implementation of a comprehensive information system for a polyclinic is aimed at automating patient registration processes, scheduling staff, and exchanging information between doctors and patients. This not only improves the quality of patient care, but also optimizes management processes, increasing the overall efficiency of medical institutions. The integration of modern technologies allows clinics to effectively adapt to future challenges, providing a high level of medical care. This approach opens up new opportunities for further development and improvement of the system to meet the growing demands and expectations of patients. Research Object. The object of the research is the medical service process in clinics, including patient registration, appointment scheduling, doctor schedule planning, medical information exchange, and the provision of medical recommendations. Research Subject. The subject of the research involves the technologies and methodologies used for creating an information system in clinics, including programming languages, frameworks, libraries, and technical tools. Research Objective. The aim of the study is to develop an information system designed for a clinic that optimizes the patient appointment scheduling process and facilitates the exchange of medical recommendations between doctors and patients. This system will allow patients to efficiently book consultation times with medical professionals and receive medical recommendations in digital format, which is crucial for enhancing the quality of medical services and operational efficiency in the clinic. Additionally, doctors will be able to view their schedules in real-time, manage appointment times more effectively, and provide timely medical recommendations directly through the information system. Research Results. The results of the study demonstrate the successful implementation of the system, its functional capabilities, and the ease of use for end users.
Information system for the polyclinic
Keywords: 6.126.00.01; інформаційна система; медичні послуги; поліклініки; оптимізація; доступність лікування. Перелік використаних джерел: 1. Klaus A. Kuhn; Dario A. Giuse (2001). From Hospital Information Systems to Health Information Systems URL: https://www.semanticscholar.org/paper/From-Hospital-Information-Systems-to-Health-Systems-Kuhn-Giuse/2cc70e582600c5a7606bb021a3664426168f833c 2. Haitham Alali; Mohammed Alweshah; Raed Wishah. Hospital Information Systems Success: Towards an Evaluation Framework URL: https://www.semanticscholar.org/paper/Hospital-Information-Systems-Success%3A-Towards-an-Alali-Alweshah/34acaec992b8245f005be928b36687e1aca991c5 ?; information system; medical services; clinics; optimization; treatment accessibility