Архітектура опрацювання знань у когнітивній інформаційній системі - Буров, Є. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Запропоновано підхід та архітектуру подання та опрацювання знань як основу для побудови когнітивних інформаційних систем. За цим підходом поєднуються декларативні онтології та процедурні моделі. Наведено формальну специфікацію архітектури опрацювання знань у системі. Paper proposes an approach for knowledge representation and processing which can be used as a basis for building cognitive information systems. Proposed architecture combines ontologies as declarative knowledge with models as procedural and situational knowledge. Formal specification of proposed knowledge representation architecture is available.
Keywords: когнітивні інформаційні системи; специфікація архітектури; cognitive information systems; specification of architecture