Біомедична кіберфізична система цілодобового моніторингу функцій легень у пацієнтів із COVID-19 - Мельник, А. О.; Морозов, Ю. В.; Гаваньо, Б. І.; Гупало, П. А.; Melnyk, A.; Morozov, Y.; Gavanyo, B.; Gupalo, P. (Видавництво Львівської політехніки, 2020)
Легені найбільше вражає коронавірус. Саме тому легені пацієнтів із COVID-19 потребують постійного медичного моніторингу. В роботі розглядається біомедична кіберфізична система цілодобового моніторингу функцій легень у пацієнтів із COVID-19, яка дозволяє лікарям неперервно контролювати основний орган пацієнтів, що вражається коронавірусом, – легені. Її спроектовано так, щоб цілодобово та незалежно від місцеперебування пацієнта контролювати стан його легень. Відтак, створені засоби дозволяють лікареві безперервно на відстані (скажімо, зі свого кабінету) бачити рівень кисню в крові пацієнта.

The coronavirus has the greatest effect on the lungs. That is why the lungs of patients with COVID-19 need constant medical monitoring. The paper considers the biomedical cyber-physical system for round-the-clock monitoring of lung functions in patients with COVID-19, which allows physicians to continuously monitor the main organ of patients affected by the coronavirus – the lungs. It is designed to monitor the patient's condition around the clock and regardless of the patient's location. Therefore, the created means allow the doctor to see the level of oxygen in the patient's blood continuously at a distance (say, from his office).
Biomedical cyber-physical system for round-the-clock monitoring of lung functions in patients with COVID-19
Keywords: гіпоксія; COVID-19; пульсоксиметр; рівень кисню в крові; мобільний додаток; дистанційний моніторинг пацієнтів; hypoxia; COVID-19; pulse oximeter; blood oxygen level; mobile application; remote patients monitoring; 004.7