Розробка та розв’язання тестових задач просторової самоорганізації багатоагентної системи - Бочкарьов, О. Ю.; Голембо, В. А.; Попадюк, Х. Р. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Розглянуто проблему самоорганізації колективу автономних мобільних агентів (багатоагентної системи) у деякому просторі з погляду узгодженого цілеспрямованого переміщення та взаєморозташування агентів колективу. Запропоновано декілька тестових задач для розробки та оцінки розподілених алгоритмів просторової самоорганізації (формування многокутника, автономне розгортання в обмеженому просторі, гра у поглинання).

The problem of spatial self-organization of mobile agents’ team (multi-agent system) in an environment in the view of coordinated task-oriented movement and inter-allocation is examined. A number of task problems for developing and estimating distributed algorithms of spatial self- organization (polygon formation, autonomous allocation, gobble game, etc.) are proposed.
Keywords: 681.3; 621.3