Окислення циклооктену молекулярним киснем у присутності дисиліцидів металів - Трач, Ю. Б.; Макота, О. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Досліджено окиснення циклооктену молекулярним киснем у присутності TiSi2, VSi2, MoSi2, HfSi2, TaSi2 i WSi2. Показано, що VSi2 є найактивнішим каталізатором окиснення. The oxidation process of cyclooctene by molecular oxygen in the presence of TiSi2, VSi2, MoSi2, HfSi2, TaSi2 and WSi2 was investigated. It was shown that VSi2 is the most active catalyst in the oxidation process.