Моніторинг утворення відпрацьованих олив в Україні - Чайка, О. Г.; Ковальчук, О. З.; Чайка, Ю. А. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2009)
Реальні об’єми збитку, які створюють економіці, навколишньому середовищу і здоров'ю людей за умов неправильного поводження з відпрацьованими оливами, можна оцінити, лише беручи до уваги, що в Україні кожний рік утворюється значна кількість відпрацьованих олив. Відпрацьовані оливи вносять найбільшу частку в глобальне забруднення планети і насамперед водних ресурсів. The real volume loss, which creates economic, environmental and human health if improperly handling of the spent oil can be evaluated only in mind that in Ukraine each year of the significant amount of waste oils. Spent oil as vyyasnylosya, the largest contributors to global pollution of the planet and especially water resources.
Keywords: відпрацьовані оливи; глобальне забруднення; waste oils; global pollution