Тероризм як метод політичної боротьби (політичний тероризм) - Канцір, В. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Досліджено поняття політичного тероризму, що за своєю суттю є суспільно-політичним явищем, яке створює атмосферу тотального страху у населення з метою досягнення певних політико-економічних інтересів. Розкрито особливості цього феномена, проаналізовано причини його виникнення. Исследовано понятие политического терроризма, что по своей сути есть общественно-политическим явлением, которое создает атмосферу тотального страха у населения с целью достижения определенных политико-экономических интересов. Раскрыты особенности этого феномена, проанализированы причины его возникновения. This article is devoted to investigation the subject of terrorism, what is society-political phenomena, that formed the atmosphere of total fear in population with the aim achievement some politic-economical interests. Was been uncovering the peculiarities of this phenomena, was been analyzed causes of its beginnings.
Терроризм как метод политической борьбы (политический терроризм)
Terrorism as a method of political struggle (political terrorism)
Keywords: тероризм; політичний тероризм; тотальний страх; політичний екстремізм; насильницькі дії; злочинне втручання; масовий геноцид; психологія тероризму; терроризм; политический терроризм; тотальный страх; политический экстремизм; насильственные действия; преступное вмешательство; массовый геноцид; психология терроризма; terrorism; political terrorism; total fear; political extremism; violence; criminal intervention; popular genocide; psychology of terrorism