Гідрозолі реакційноздатних наночастинок міді з функціоналізованою олігопероксидною оболонкою - Заіченко, О. С.; Шевчук, О. М.; Мітіна, Н. Є.; Раєвська, К. А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Методом гомогенної нуклеації з розчинів солей у присутності гетерофункціональних поверхнево-активних олігопероксидів було одержано стабільні гідрозолі наночастинок міді з функціоналізованою оболонкою. Досліджено залежність колоїдно-хімічних властивостей одержаних гідрозолів від параметрів процесу відновлення. Показано, що запропонований метод дає змогу широких межах регулювати розмір наночастинок та функціональність їхньої поверхні. The stable hydrosols of copper nanoparticles with functionalized shell have been obtained via the method of chemical reduction from salt solutions in the presence of heterofunctional surface-active oligoperoxides. The dependence of colloidal-chemical properties of obtained hydrosols on the process parameters have been studied. It was shown that the method proposed allows to control particle size and surface functionality.