Інформаційна система обліку особистих фінансів - Вахарик, Василь Володимирович; Vakharyk, Vasyl Volodymyrovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
В контексті зростаючої важливості фінансової грамотності та усвідомлення важливості ефективного фінансового планування, розробка інформаційної системи, що допомагає в цих завданнях, має велике значення. Магістерська кваліфікаційна робота присвячена розробці інформаційної системи для обліку особистих фінансів. Основною метою є створення програмного забезпечення, спрямованого на вивчення та аналіз фінансових операцій з метою забезпечення ефективного управління особистими фінансами. Завданням дослідження є створення програмного забезпечення, спрямованого на вивчення та аналіз фінансових операцій, з метою забезпечення ефективного управління особистими фінансами. Об’єктом дослідження є процес розробки програмного забезпечення для обліку особистих фінансів, а предметом – моделі та алгоритми У процесі дослідження використовується аналітичний підхід для аналізу інформаційних ресурсів та стратегії розробки програмного продукту. Створений продукт не лише спрощує процес обліку фінансів, але й надає можливість аналізу та управління фінансовими ресурсами. Розроблена інформаційна система дозволяє користувачам вивчати стан фінансів, проводити аналіз доходів та витрат, а також користуватися іншими функціональними можливостями для оптимального управління фінансами. У розділах кваліфікаційної роботи детально описано розроблювану систему, включаючи алгоритми роботи, функціонал та системні характеристики. Результати дослідження свідчать про потенціал продукту для подальшого вдосконалення та розширення функціоналу відповідно до потреб користувачів. Розроблена інформаційна система не тільки спрощує процес обліку фінансів, але і створює зручний інтерфейс для взаємодії з системою. Це дозволяє користувачам здійснювати перегляд статистики, аналізувати доходи та витрати, а також користуватися іншими функціональними можливостями для оптимального управління фінансами. В розділах кваліфікаційної роботи детально описано розроблювану систему, включаючи алгоритми роботи, функціонал та системні характеристики. Розроблений продукт володіє потенціалом для подальшого вдосконалення та розширення функціоналу відповідно до потреб користувачів.

In the context of the growing importance of financial literacy and the awareness of effective financial planning, the development of an information system that aids in these tasks is of great significance. The master's thesis is dedicated to the development of an information system for tracking personal finances. The primary goal is to create software aimed at studying and analyzing financial transactions to facilitate effective management of personal finances. The research task involves creating software for studying and analyzing financial transactions to ensure efficient management of personal finances. The research object is the process of developing software for personal finance tracking, and the subject is the models and algorithms necessary for optimal management of financial resources. An analytical approach is employed in the research for analyzing information resources and developing a software product strategy. The created product not only simplifies the process of financial tracking but also provides the ability to analyze and manage financial resources. The developed information system allows users to examine the state of their finances, analyze income and expenses, and utilize other functional features for optimal financial management. The thesis details the developed system, including algorithms, functionality, and system characteristics. The research results indicate the potential for further improvement and expansion of the product's functionality according to user needs. The information system not only streamlines the financial tracking process but also creates a user-friendly interface for interaction. This enables users to view statistics, analyze income and expenses, and utilize other functional features for optimal financial management. The thesis provides a detailed description of the developed system, including algorithms, functionality, and system characteristics. The developed product has the potential for further enhancement and expansion of functionality to meet user requirements.
Information system for accounting of personal finances
Keywords: 8.126.00.01; облік особистих фінансів; програмне забезпечення; моніторинг; фінансовий аналіз; інформаційна система; управління фінансами; personal finance tracking; software; monitoring; financial analysis; information system; financial management