Застосування феритів в багатофункціональних сенсорах - Ющук, С. І.; Юр’єв, С. О.; Ракобовчук, Л. М.; Варшава, С. С. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Створено і досліджено багатофункціональні сенсори для вимірювання індукції магнітного поля, температури і потужності НВЧ-випромінювання. Застосування як чутливих елементів Mn-Zn- і Li-Tï- феритів разом з напівпровідниками дало змогу підвищити чутливість, розширити функціональні можливості сенсорів, а також діапазони вимірювань фізичних величин.

Multifunctional sensors for measure of magnetic field induction, temperature and power of HHF - radiation are worked out and investigated. The use of Mn-Znand Li-Ti- ferrites with semiconductors as sensual sensor elements permitted to increase the sensitiveness, expends the functional possibility of sensors and measurement ranges of physical values.
Keywords: 539.23; 621.318.1