Nanotechnologies for Preparation and Application of Metallic Nickel - Saldan, Ivan; Dobrovetska, Oksana; Makota, Oksana (Видавництво Львівської політехніки, 2022)
Наноструктурований нікель має значну площу поверхні на одиницю об’єму та керовані оптичні, електронні, магнітні та біологічні властивості, що робить наноприготування нікелю надзвичайно привабливим з точки зору його практичного застосування у різних галузях хімії. В роботі узагальнено технології по наноматеріалах нікелю, включаючи їх просте приготування та сучасне застосування.

Nanostructured nickel exhibits substantial surface area per unit volume and adjustable optical, electronic, magnetic, and biological properties, that makes nanofabricated nickel highly attractive as regards to its practical application in different fields of chemistry. Technologies on nickel nanomaterials including their simple preparation and modern application are summarized in this review.
Нанотехнології приготування та використання металічного нікелю
Keywords: наноструктурований нікель; наноприготування металу; магніт; колектор струму; каталізатор; доставка ліків; nanostructured nickel; metal nanofabrication; magnet; current collector; catalyst; drug delivery