Реактивний момент явнополюсних електричних машин з постійними магнітами - Макарчук, О. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Розглянуто спосіб визначення реактивного моменту явнополюсних електричних машин із збудженням від постійних магнітів, за наявності двосторонньої зубчастості. На конкретному прикладі розв’язано задачу вибору оптимального співвідношення ширин зубця якоря та полюса індуктора, з метою мінімізації ефективного значення реактивного моменту. The mean of defining reactive torque of salientpole electrical machine energized with permanent magnets taking into account the armature and inductor teeth is considered in the paper. The task of choice of optimal relation between an armature teeth breadth minimize an effective reactive torque is solved.