Способи реалізації "схемного" страхування на страховому ринку України - Кравець А. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Розглядається проблема “схемного” страхування дочірніми страховиками. Відповідно до руху грошових потоків фінансових махінацій виділено дві групи оптимізаційних схем. Наведено та охарактеризовано різні способи реалізації “схемного” страхування. Визначено головні причини здійснення оптимізаційних схем на страховому ринку: недосконалість податкової бази, непрозорість страхового ринку, часткова його розвиненість та основні напрямки їхнього подолання. The problem of conducting of “scheme” insurance is examined by daughter's insurers. In accordance with motion of money streams of financial machinations two groups of optimization charts are selected. The different methods of realization of «scheme» insurance are resulted and described. Main reasons of conducting of optimization charts are certain at the market: imperfection of tax base, opacity of insurance market, his partial developed and basic directions of their overcoming.