Лексична міжмовна омонімія на матеріалі української та турецької мов - Юзвяк, Ірина (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
У статті розглянуто питання лексичної омонімії між неспорідненими мовами — українською та турецькою. На підставі структурно-семантичного аналізу українсько- турецьких омонімів, цей вид омонімії може бути кваліфікований як самостійне явище діалінгвальної лексико-семантичної системи. The article analyses question of lexical homonymy between unrelated languages — Ukrainian and Turkish. On the base of structural-semantic analysis, this kind of homonymy can be qualified as a selfsufficient phenomenon of dialingual lexically-semantic system.
Keywords: українська мова; турецька мова; міжмовна омонімія; неспоріднені мови; структурно-семантичний аналіз; лексико-семантична інтерференція; Ukrainian language; Turkish language; interlingual homonymy; unrelated languages; structural-semantic analysis; lexically-semantic interference