Рівновага рідина-пара в системі метакрилова кислота-бензол - Сергеєв, В. В.; Кос, Ю. В.; Ван-Чин-Сян, Ю. Я. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Досліджено рівновагу між рідиною та парою в двокомпонентній системі метакрилова кислота – бензол при атмосферному тиску. На основі експериментальних даних побудовано діаграму кипіння для двокомпонентної системи, а також розраховані коефіцієнти активності компонентів. The vapour-liquid equilibrium for binary system contained methylacrylic acid –benzene at atmospheric pressure. The results of experiments have drawn diagram of boiling for binary system at atmospheric pressure and also calculated activity coefficient of components.
Keywords: система метакрилова кислота – бензол; атмосферний тиск; діаграма кипіння