Розпізнавання характеристик електропровідного включення у півпросторі для квазістаціонарної моделі процесу становлення електромагнітного поля - Журавчак, Л. М.; Забродська, Н. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Розглянуто математичне моделювання процесу становлення електромагнітного поля (ЕМП) у кусково-однорідному півпросторі. Знайдено в часовій області компоненти векторів напруженостей електричної та магнітної його складових для квазістаціонарної моделі без введення потенціалів електричного чи магнітного типів. За допомогою методу приграничних елементів досліджено вплив включення з вищою, ніж середовище, електропровідністю на розподіл ЕМП на денній поверхні та показано способи розпізнавання його геометричних та електромагнітних характеристик. The mathematical modeling of process quasi-stationary approximation of electromagnetic field in a piecewise-homogeneous half-space is modelled. Using the fundamental solution of non-stationary equation of heat conductivity and boundary or near-boundary element techniques, we construct the integral representations to find the electromagnetic field strength vector components in an arbitrary space-time point. Influence of inclusion in a halfspace on distribution electromagnetic field is investigated and shown discernment ways of its geometrical and electromagnetic characteristics.
Keywords: становлення електромагнітного поля; методи граничних та приграничних елементів; кусково-однорідний півпростір; electromagnetic field; boundary and near-boundary element techniques; a piecewise-homogeneous half-space