Вторинна номінація в термінології картографії - Голубінка, Надія; Литвин, Оксана; Голубінка, Юлія; Куп’як, Василина; Holubinka, Nadiya; Lytvyn, Oksana; Holubinka, Yuliia; Kupiak, Vasylyna (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Проаналізовано спосіб поповнення української картографічної термінології шляхом термінологізації. Зазначено, що загальновживані слова використовуються не лише для подання інформації, а й для створення нових термінологічних понять, суть яких конкретизується в науковому тексті. Стверджується, що лексико-семантичний спосіб творення картографічних термінів найчастіше ґрунтується на метафоричних і метонімічних перенесеннях.

It is analyzed the method of the renewal of Ukrainian cartographic terminology by terminologisation. It is highlighted that transition from the area of common vocabulary is going by the development of secondary terminological values in ordinary lexical units and through the application of common words in complicated terms. It is argued that semantic method of the creation of the cartographic terms from common words most often is based on the metaphorical and metonymic transfers.
Secondary nomination in cartographic terminology
Keywords: термін; картографія; термінологізація; метафоризація; term; cartography; terminologisation; metaphorization; 81'373.611; 528