Художньо-естетичні особливості телевізійних програм для дітей - Зарембська, Марія Вікторівна; Zarembska, Mariia (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Метою роботи є проаналізувати основні жанри, тематику та художньоестетичні властивості телевізійних програм для дітей. В роботі проаналізовано програми для дітей і підлітків, програми окремих каналів, програми окремих каналів, принципи їхнього виробництва, функціональне призначення, психологічні і соціометричні характеристики телевізійних програм для дітей, психологічні і соціометричні характеристики телевізійних програм для дітей. Досліджено основні особливості програм для дітей та їх жанровотематичне розмаїття, орієнтоване на всебічний розвиток дитини, що включає освітні, пізнавальні, розважальні, культурно-мистецькі та соціальнопсихологічні напрями. Встановлено, що дитяче телебачення є важливим інструментом впливу на дітей, і його якісний розвиток має відповідати сучасним викликам, зокрема необхідності створення безпечного й змістовного медіаконтенту, що сприятиме гармонійному вихованню дітей у цифрову епоху.

The purpose of the work is to analyze the main genres, themes, and artistic and aesthetic properties of television programs for children. The work analyzed programs for children and adolescents, programs of individual channels, production principles, functions, psychological and sociometric characteristics of television programs for children. The main features of programs for children and their genre and thematic diversity, focused on the comprehensive development of the child, including educational, cognitive, entertainment, cultural and artistic and socio-psychological areas, were studied. It has been established that children's television is an important tool for influencing children, and its qualitative development must meet modern challenges, in particular the need to create safe and meaningful media content that will contribute to the harmonious upbringing of children in the digital age.
Artistic and aesthetic features of television programs for children
Keywords: 6.061.00.00; телевізійні програми для дітей; художньо-естетичні особливості; дитяче телебачення; естетичне виховання; дитяча аудиторія; телевізійні жанри; естетичне виховання; television programs for children; artistic and aesthetic features; children's television; aesthetic education; children's audience; television genres; aesthetic education