Підвищення ефективності операцій виготовлення циліндричних евольвентних зубчастих коліс радіальним формоутворенням зубців - Литвиняк, Я. М.; Грицай, І. Є. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Наведено закономірності формоутворення зубців евольвентного профілю дисковим інструментом, встановленим з ексцентриситетом на інструментальній оправці під час нарізання прямозубих зубчастих коліс способом радіального формоутворення. Отримані математичні моделі забезпечують прогнозування впливу конструктивних чинників процесу на технологічні параметри виготовлення циліндричних зубчастих коліс. The models of treatment of indents of cylinder gear-wheels are represented in the article. Evolventa is formed after the radial moving of milling cutter a disk. A wheel toothed has motion of division continuous. A disk milling cutter is set eccentrically to the ax of shpindel of machine-tool. Theoretical determination represent influence of gear-wheel factors on the technological parameters of operation.
Keywords: дисковий інструмент; математичні моделі; cylinder gear-wheels; models