Узагальнений метод вибору параметрів клинопасових передач з врахуванням їх конструктивних особливостей та режиму навантаження - Предко, Р. Я.; Павлище, В. Т. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Запропоновано спрощений метод вибору параметрів клинопасових передач. Такий метод дає змогу безпосередньо вибрати тип клинового паса і діаметри шківів для клинопасової передачі залежно від умов її експлуатації. Метод ґрунтується на нормах ISO 5292-80 і національному стандарті ГОСТ 1284.3-96. A simplified method for selecting the parameters of V-belt transmissions is considered. This method allows to choose the type of wedge belt and pulley diameters for V-belt transmission, depending on the conditions of its operation. The method is based on the norms of ISO 5292 – 80 and the national standard GOST 1284.3 – 96.