Розвиток засобів ударного подрібнення матеріалу - Коруняк, П. С.; Семкович, О. Д.; Лозовий, І. С. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2001)
Описано подрібнення матеріалу віброударним способом. Для цього побудована узагальнена математична модель роботи дробарки за допомогою рівнянь Лагранжа ІІ роду. Дана модель є системою нелінійних диференційних рівнянь другого роду, для яких була створена прикладна програма для чисельного її розв’язку. Математична модель дає змогу вивчити динаміку віброударних дробарок із пружним, шарнірним і жорстким підвісом робочих елементів для відомих і запропонованих схем подрібнювальних машин. The operation of impact and vibroimpact cmshers has been studied. For that purpose a generalised mathematical model has been developed with the help of Lagrange's equation of the second type, being a system of non-linear differential equations of the second order. An application program has been created for numerical integration of this system. The mathematical model enables studying the dynamics of vibroimpact crushers with elastic, hinge and rigid mounting of hammers on elastic or rigid supports of working camera -both of serial production and of .those proposed by us.