Синтез нових амінопохідних 1,4-нафтохінону - Абдеррахім, Е. І.; Журахівська, Л. Р.; Марінцова, Н. Г.; Плотніков, М. Ю.; Здирко, Б. В.; Мусянович, Р. Я.; Новіков, В. П. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2001)
Отримані, що раніше не були описані, амінокислотні похідні дихлорнафтохінону, які є перспективними для біологічних досліджень. Амінокислотні фрагменти сполук дають змогу одержати хелатні комплекси з мікроелементами, що може збільшити їх біологічну активність та тривалість дії. New aminoacids derivatives of 2,3-dichloro-1,4-naphtoquinone were obtained, perspective as biologically active compounds. Aminoacid fragments of synthesized compounds can be involved for obtaining helate complexes with high biological activity and prolongated effect described.