Оцінки величини цілочислових вагових коефіцієнтів двопорогових нейронних елементів - Коцовський, В.; Гече, Ф.; Батюк, А. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Розглянуто питання, пов’язані з класифікацією елементів скінченних множин за допомогою двопорогових нейронних елементів (ДНЕ). Наведено оцінки величини цілочислових вагових коефіцієнтів ДНЕ. Показано, що середній об’єм пам’яті, необхідний для збереження вагових коефіцієнтів n-місної порогової (двопорогової) булевої функції, є величиною порядку W(n2 ). We study finite set dichotomies on bithreshold neurons. We also give bounds on size of the integral weight-vector of BN for Boolean threshold functions similar to the same for threshold neurons. We prove that upon the average one need W(n2 ) bits for store weight-vector of BN for arbitrary Boolean threshold function.