Нове будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. В. Навроцького у м. Львові - Стасюк, Віталій Васильович; Stasiuk, Vitalii Vasylovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Магістерська кваліфікаційна робота складається з п’яти основних розділів: • Архітектурно-будівельний; • Розрахунково-конструктивний; • Технологічно-організаційний; • Економіка будівництва; • Науковий. Кожен розділ висвітлює ключові рішення щодо проектованої будівлі. Обсяг роботи: 105 сторінок тексту, графічна частина на 11 аркушах формату А1 та 1 аркуш А0. Список літератури включає 46 джерел. Архітектурно-будівельний розділ містить опис ділянки забудови (площа, забудована територія, приміщення тощо), архітектурно-планувальні, об’ємно-конструктивні рішення, благоустрій території та кліматичні особливості району. Основні конструктивні рішення: • Конструктивна схема: монолітна каркасна безригельна конструкція з несучими залізобетонними колонами і цегляними стінами; жорсткість забезпечують вузли з'єднань колон, перекриття та діафрагми. • Фундаменти: монолітний залізобетонний плитний ростверк • Стіни підвалу: монолітний залізобетон товщиною 250-300 мм; зовнішні та внутрішні стіни з керамічної пустотілої цегли. • Колони: монолітні залізобетонні (1000х400, 1200х400, 800х400, 900x400, 1150х400 мм) з бетону класу С20/25, армовані арматурою А500С. • Перекриття: монолітне залізобетонне (товщина 200-250 мм), бетон класу С20/25, армування А500С. • Сходи: монолітні залізобетонні з платформами. • Покрівля: холодна експлуатована з плитами ФЕМ, відведення опадів через лійки і водостічні труби. Розрахунково-конструктивний розділ містить розрахунки чотирьох несучих конструкцій, виконані вручну та за допомогою ПК «МОНОМАХ-САПР». 1. Перекриття типового поверху розраховано в підпрограмі «ПЛИТА»: плита оперта по контуру, арматура O10 А500С, сітка з чарунками 200 мм. 2. Колони: розрахунок на основі РСУ в ПК «МОНОМАХ-САПР», підбір армування проведено вручну. 3. Фундамент: розрахунок плитного залізобетонного фундаменту в підпрограмі «ПЛИТА» (арматура O12 А500С, та O16 А500С, сітка 200 мм). 4. Сходи: монолітні з арматурою O12 А500С (довжина) і O10 А500С (короткий напрямок), крок 200х200 мм. Технологічно-організаційний розділ включає технологічну карту на влаштування монолітних колон, будівельний генеральний план, заходи з охорони праці, безпеки та захисту довкілля. Тривалість будівництва – 12 місяців. Економіка будівництва: розраховані кошториси (локальний, зведений, об’єктний), відомість трудомісткості, зарплат. Загальна кошторисна вартість – 75886,566 тис. грн. Науковий розділ містить порівняльний розрахунок двопрогінної монолітної балки в ПК «Ліра-САПР»: • Лінійно-пружна постановка. • Нелінійна постановка з урахуванням повзучості бетону. Висновки базуються на аналізі реальної роботи конструкції.

The Master's qualification thesis consists of five main sections: • Architectural and construction; • Calculation and structural; • Technological and organizational; • Construction economics; • Scientific. Each section highlights key decisions regarding the designed building. The scope of work includes 136 pages of text, 64 illustrations, 24 tables, and a graphic part on 11 sheets of A1 format. The bibliography contains 46 sources. The architectural and construction section provides a description of the construction site (area, developed territory, premises, etc.), architectural-planning, volumetric-structural solutions, landscaping, and climatic features of the region. Main structural solutions: • Structural system: monolithic beamless frame with reinforced concrete load-bearing columns and brick walls; rigidity is ensured by column and slab connections and diaphragms. • Foundations: monolithic reinforced concrete slab grillage. • Basement walls: monolithic reinforced concrete with a thickness of 250–300 mm; external and internal walls made of hollow ceramic bricks. • Columns: monolithic reinforced concrete (1000x400, 1200x400, 800x400, 900x400, 1150x400 mm) made of concrete class C20/25, reinforced with A500C steel. • Slabs: monolithic reinforced concrete (thickness 200–250 mm), concrete class C20/25, reinforced with A500C steel. • Stairs: monolithic reinforced concrete with platforms. • Roof: cold exploitable roof with FEM tiles, drainage via funnels and pipes. The calculation and structural section includes the design of four load-bearing structures, performed manually and using "MONOMAX-CAD" software. 1. Floor slab: calculated using the "SLAB" subprogram; slab supported along the perimeter, reinforcement O10 A500C, 200 mm mesh. 2. Columns: calculated based on FEM results in "MONOMAX-CAD," reinforcement selection was manual. 3. Foundation: slab foundation calculated using the "SLAB" subprogram, reinforcement O12 A500C and O16 A500C, 200 mm mesh. 4. Stairs: monolithic reinforced with O12 A500C (long direction) and O10 A500C (short direction), 200x200 mm step. The technological and organizational section includes a technological map for monolithic column installation, a general construction site plan, safety, and environmental protection measures. The construction period is 12 months. Construction economics: estimates (local, consolidated, object) were calculated, including labor intensity and payroll. The total estimated cost is UAH 75886,566 thousand. The scientific section includes a comparative calculation of a two-span monolithic beam in "LIRA-CAD": • Linear-elastic analysis. • Nonlinear analysis considering concrete creep. Conclusions are drawn based on the analysis of the real behavior of the structure.
New construction of a multi-apartment residential building on the street. V. Navrotskyi in Lviv
Keywords: 8.192.00.01; плитний фундамент; колона; плита перекриття; монолітні сходи; фізична нелінійність. Список використаної літератури: 1. ДБН В.1.2-14:2018 «Загальні принципи забезпечення надійності та конструктивної безпеки будівель і споруд» – Київ: Мінрегіонбуд України; 2018. 2. ДСТУ Б В.2.6-156:2010 «Бетонні та залізобетонні конструкції з важкого бетону. Правила проектування» – Київ: Мінрегіонбуд України; 2010. 3. ДБН В.2.1-10:2018 «Основи і фундаменти будівель та споруд. Основні положення» – Київ: Мінрегіон України; 2018. 4. ДБН В.1.2-2:2006 «Навантаження і впливи» – Київ: Мінбуд України; 2006; slab foundation; column; floor slab; monolithic stairs; physical nonlinearity