Розроблення концепції та конструкції військово-транспортного робота - Кісіль, Роман Богданович; Kisil, Roman Bohdanovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У роботі розроблено концепцію та прототип військово-транспортного робота, призначеного для автономного виконання логістичних завдань у зоні бойових дій. Актуальність дослідження зумовлена потребою у зниженні ризиків для особового складу при виконанні транспортних операцій в умовах високої інтенсивності сучасних збройних конфліктів. Проведено комплексний аналіз існуючих роботизованих систем, визначено основні вимоги до їх конструкції, функціоналу та умов експлуатації. Обґрунтовано концептуальні підходи до побудови військово-транспортного робота з високим рівнем автономності, побудовано функціональну схему, розроблено систему навігації, управління та сенсорного забезпечення. За результатами моделювання і проєктування визначено ключові технічні характеристики та експлуатаційні параметри. Робота має як теоретичну цінність — у систематизації вимог до таких систем і формуванні принципів їх побудови, так і прикладне значення — для перспективи впровадження роботизованих логістичних платформ у Збройних Силах України.

The thesis presents the conceptual development and prototyping of a military transport robot designed to autonomously carry out logistical operations in combat zones. The relevance of the study stems from the urgent need to reduce personnel losses during supply missions amid the high-intensity nature of modern armed conflicts. A comprehensive analysis of existing robotic transport systems was conducted, along with the identification of key operational requirements and constraints. The research substantiates a conceptual framework for a high-autonomy transport robot, outlining its functional architecture, navigation and control systems, and sensor integration. Based on modeling and engineering design, the work defines the robot’s main technical specifications and operational parameters. This research contributes theoretically by systematizing the design principles of autonomous military logistics platforms, and practically by offering solutions applicable to the future deployment of such technologies in the Armed Forces of Ukraine.
Development of the concept and design of a military transport robot
Keywords: 6.152.00.00