Побудова макромоделі силового трансформатора - Росоловскі, E.; Стахів, П. Г.; Козак, Ю. Я.; Гоголюк, О. П. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Розглянуто проблему побудови математичних моделей та макромоделей силових трансформаторів. Запропоновано метод побудови макромоделі силового трансформатора у вигляді “чорної скриньки” у формі дискретних рівнянь стану. The problem of creation of power transformer mathematical models and macromodels is considered. A method of power transformer macromodel design is presented.