Русизми в україномовних інтерфейсах програм - Булаховський, Кирило (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
У статті на рівні синхронії проаналізовано русизми, виявлені в україномовних інтерфейсах низки програм. З’ясовано причини їхньої появи й подано правильні (нормативні) відповідники в українській мові. Для програмістів-перекладачів викладено рекомендації, які, на думку автора, допоможуть уникати русизмів у процесі локалізації програм. In the article at level of synchronism Russianisms educed in Ukrainian-language interfaces of the certain programs were analyzed. The reasons of their appearance were exposed up to a point and it was also offered them correct (normative) equivalents in Ukrainian language. For programmers-translators the recommendations, which, in author’s judgment, will help to avoid Russianisms during localization of the programs, were expounded.
Keywords: українська мова; русизм; україномовний інтерфейс; програма; правильний відповідник; Ukrainian language; Russianism; Ukrainian-language interface; program; correct equivalents