A survey of the vehicle routing problem and its variants: formulations and solutions - Хайя, Е.; Медархрі, І.; Зіне, Р.; Khayya, E.; Medarhri, I.; Zine, R. (Видавництво Львівської політехніки, 2024)
У сфері промислових підприємств підвищення логістичної ефективності є головним завданням. Мета полягає в організації оптимізованого сервісу з безперебійним потоком товарів та мінімізацією витрат. Ключовим компонентом будь-якої логістичної структури є адміністрування та розробка стратегій розподільчих мереж для автопарків, що зазвичай називають проблемою маршрутизації транспортних засобів (VRP). Ця робота заглиблюється в дослідження VRP та її різних ітерацій, пропонуючи категоризацію та опис поширених формулювань та алгоритмів, що використовуються в наукових працях протягом останніх двох десятиліть.

In the realm of industrial enterprises, enhancing logistical efficiency stands as a focal concern. The objective lies in orchestrating an optimized service with seamless flow of goods while minimizing expenses. A crucial component within any logistics framework is the administration and strategizing of distribution networks for vehicle fleets, commonly referred to as the Vehicle Routing Problem (VRP). This composition delves into an exploration of VRP and its various iterations, offering categorization and depiction of prevalent formulations and algorithms prevalent in scholarly works over the past two decades.
Огляд задачі маршрутизації транспортного засобу та її варіантів: постановки та розв’язування
Keywords: VRP; опитування; точні методи; математичне формулювання; мета-евристики; VRP; survey; exact methods; mathematical formulation; meta-heuristics