Вековые циклы сейсмичности Земли и солнечной активности - Харин, Е. П.; Шестопалов, И. П. (Національний університет “Львівська політехніка”, 2011)
В докладе приведены некоторые результаты многолетних исследований связи сейсмичности Земли с солнечной и геомагнитной активностью с использованием баз мировых центров данных по солнечной активности и сейсмичности Земли. У доповіді наведено деякі результати багаторічних досліджень зв'язку сейсмічності Землі з сонячною і геомагнітною активністю з використанням баз світових центрів даних сонячної активності і сейсмічності Землі. The paper presents some results of long-term studies of the association of seismicity of the Earth with solar activity using the database Word Data Centers for the solar activity and seismicity of the Earth.
Вікові цикли сейсмічності Землі та сонячної активності
Century cycles of seismicityof the Earth and solar activity
Keywords: вековые циклы; солнечная активность; сейсмичность Земли; вікові цикли; сонячна активність; сейсмічність Землі; age-old cycles; solar activity; seismicity of the Earth