Роль геодезистів у будівництві методом ВІМ - Коцаб, М.; Вілім, Д.; Лехнер, Ї.; Радей, К.; Дрбал, А.; Kocab, M.; Vilim, D.; Lechner, J.; Radej, K.; Drbal, A. (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Новий метод будівництва BIM створює нові можливості для праці геодезистів на будівельних майданчиках. Для виконання геодезичних робіт геодезисти повинні швидко пристосуватися до нових технологій і технічних засобів будівництва, до вимог щодо точності визначення просторових об’єктів, до програмного забезпечення і стандартів, які використовують у методі BIM. Завдання геодезистів полягає у трансформації отриманих просторових даних в інформаційні системи території в SD-зображеннях.

New BIM method creates new possibilities for geodesists on construction sites. Geodesists in their practice on construction sites when performing geodetic works have to quickly adapt to new operational procedures, requirements on spatial determination of objects, new technical equipment, SW instruments and standards exploited in BIM method. The task of geodesists is also the transformation of the resulting spatial data into territorial information systems in 3D-representation.
Status of geodesists in the construction carried out by BIM method
Keywords: метод BIM; споруда; тривимірні об’єкти; геодезичні методи; інформаційні системи територій; method BIM; building; objects three-dimensional; surveying methods; information system about territory; 528; 65.02