Інформаційна система оптимізації роботи студії дизайну - Гребенюк, Людмила Андріївна; Hrebeniuk, Liudmyla Andriivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
Глобальний процес переходу бізнесу в онлайн-режим запустився несподівано прямо на наших очах. В одну мить двері зачинилися, і велика кількість людей стикнулася з проблемою, як перебудувати свій бізнес чи запустити той, що вже був готовий до переходу в онлайн. При цьому змінилися не тільки умови для ведення бізнесу, але й поведінка користувачів в мережі та сприйняття контенту. [1] У сфері створення сайтів креатив був затребуваний завжди. І хоча з'явилася мода на яскраві кольори, не можна не помітити, що графічний та веб-дизайн транслюють зовсім інші тенденції. Це якщо не мінімалізм, то як мінімум, простота і чистий дизайн. Мало хто докладає зусиль для створення перевантаженого дизайну, що демонструє всю міць нових технологій. Поширені веб-напрямки зводяться зараз до простого оформлення інтернет-ресурсів для максимально ефективної подачі матеріалів, продажів продукту, уявлення місії компанії. [2] Для створення бізнесу чи переходу в онлайн, власнику бізнесу потрібно обрати студію дизайну, яка зможе розробити якісну, сучасну та привабливу оболонку для продукту чи послуги. Відповідно для досягнення успіху студія дизайну повинна виділятися серед десятків аналогів та найкращим чином задовольняти потреби замовника. Об’єктом дослідження є оптимізація надання послуг графічного дизайну. Предметом дослідження є методи та засоби розробки інформаційної системи оптимізації роботи студії дизайну. Метою дослідження є створення інформаційної системи оптимізації роботи студії дизайну. У магістерській кваліфікаційній роботі представлені результати дослідження історії розвитку графічного та веб-дизайну, бізнес індустрії в сфері дизайну та сучасних трендів в дизайні. Досліджено найпопулярніше сучасне програмне забезпечення для створення дизайн продуктів та методи розробки. Проведено аналіз систем-аналогів та визначено основні переваги та недоліки систем. За результатами дослідження прийнято рішення створити інформаційну систему, яка зможе швидко привернути увагу клієнта й оптимізувати недосконалі процеси взаємодії клієнта та студії. Для системного аналізу проєкту розроблено дерево цілей, діаграму варіантів використання, діяльності, послідовності, розгортання, станів, класів та дерево ієрархії задач. Наступним етапом роботи був вибір програмних засобів для реалізації системи та створення програмного забезпечення. Створено веб-сайт студії графічного дизайну «Куб», який допомагає спростити перше знайомство та взаємодію замовника з студією дизайну.

The global process of transitioning business to online has suddenly started right in front of our eyes. In an instant, the door closed, and many people faced the problem of how to rebuild their business or start one that was ready to go online. This has changed not only the conditions for doing business, but also the behavior of users in the network and the perception of content. [1] In the field of website creation, creativity has always been in demand. And although there is a fashion for bright colors, you can not help but notice that graphic and web design broadcast completely different trends. This is if not minimalism, then at least simplicity and clean design. Few people make the effort to create an overloaded design that demonstrates the full power of new technologies. Common web directions are now reduced to a simple design of Internet resources for the most effective presentation of materials, product sales, the idea of the company's mission. [2] To start a business or go online, a business owner needs to choose a design studio that can develop a quality, modern and attractive shell for a product or service. Accordingly, in order to be successful, a design studio must stand out among dozens of analogues and best meet the needs of the customer. The object of research is to optimize the provision of graphic design services. The subject of research is the methods and means of developing an information system to optimize the work of the design studio. The purpose of the study is to create an information system to optimize the work of the design studio. The master's thesis presents the results of research on the history of graphic and web design, the business industry in the field of design and current trends in design. The most popular modern software for creating product designs and development methods has been studied. The analysis of analogue systems is carried out and the main advantages and disadvantages of the systems are determined. According to the results of the study, it was decided to create an information system that can quickly attract the attention of the client and optimize the imperfect processes of interaction between the client and the studio. A goal tree, use case diagram, activity diagram, sequence diagram, state diagram, class diagram, deployment diagram, and task hierarchy tree have been developed for systematic project analysis. The type of system is also determined by the method of hierarchies. The next stage of work was the selection of software for system implementation and software creation. The website of the graphic design studio "Kub" has been created, which helps to simplify the first acquaintance and interaction of the customer with the design studio.
Information System for optimizing the work of a design studio
Keywords: 3.126.00.00; графічний дизайн; інформаційна система; дизайнерська студія; проєкт; програмне забезпечення; graphic design; information system; design studio; project; software. List of used literature sources: 1. Arkabaev; DA Computer graphics and its scope / DA Arkabaev; AS Mokhova. - Text: direct // Young scientist. - 2020. - 4 (294). - P. 14-18. - URL: https://moluch.ru/archive/294/66793/ 2. Mueller-Brockmann J. Modular systems in graphic design. Handbook for graphic artists; typographers and exhibition designers [Text] / Josef Muller-Brockmann. - М .: Artemiy Lebedev studio; 2014. - 184 с