"Добре врядування" як новітня форма участі громадськості у здійсненні публічної влади - Зарічний, О. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
В статті розглядаються правові проблеми участі громадськості у здійсненні публічної влади. Особливу увагу приділено системі “добре врядування” як новітній формі комунікації громадськості і влади. Визначено аспекти удосконалення системи врядування. Доведено, що врядування нового типу забезпечує зміну природи владних відносин, встановлює доступність та відкритість влади, можливість її контрольованості, зменшує затрати ресурсів та коштів з державного бюджету, встановлює афективні відносини між владою і суспільством, демократизує публічну владу, робить державу інвестиційно привабливою, отже і економічно справною. В статье рассматриваются правовые проблемы участия общественности в осуществлении публичной власти. Особое внимание уделено системе “хорошо управления”, как новой формы коммуникации общественности и власти. Определены аспекты совершенствования системы управления. Доказано, что управление нового типа обеспечивает изменение природы властных отношений, устанавливает доступность и открытость власти, возможность ее контролируемости, уменьшает затраты ресурсов и средств из государственного бюджета, устанавливает аффективные отношения между властью и обществом, демократизует публичную власть, делает государство инвестиционно привлекательной, а значит и экономически исправной. The article deals with legal issues of public participation in the exercise of public authority. Particular attention is paid to the system of “good governance”, as modern forms of communication and public authorities. Improving certain aspects of governance. Proved that the governance of a new type provides changing nature of power relations, sets the accessibility and openness of government, the possibility of controllability, reduces the cost of resources and funds from the state budget establishes affective relationship between government and society, democratize public power, makes the state attractive for investments, and therefore and economically intact.
“Хорошее управление” как новейшая форма участия общественности в осуществлениии публичной власти
Good Governance a new form of public participation in the exercise of public authority
Keywords: громадськість; участь громадськості; публічна влада; система “добре врядування”; общественность; участие общественности; публичная власть; система “хорошо управления”; community; public participation; public authority; the “good governance”