Формування антропологічної проблематики у досократівській філософії - Паньків, Олеся (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2010)
Висловлюється думка про те, що вже у ранній грецькій філософії були поставлені питання, які стосувалися людини, її місця та призначення в світі. Людина розглядається як частина природи, яка наділена розумом як засобом життя “по природі”. In this article there is expressed idea about the questions in the early Greek philosophy which concerned the human, his destination in the world. The human is regarded as a part of the nature who obtained the mind as the means to live “according to the nature”.
Formation of the antropological problem in pre-socratic philosophy
Keywords: людина; природа; космос; human; nature; the cosmos