Інформаційний зміст архітектури входу - Крамарчук, Х. П. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
Розглянуто символічну інтерпретацію архітектури входу. Прослідковано зміни і збагачення значень воріт, дверей в уяві людини, а також функціональне їх використання. Архітектура входу подана через художні образи в літературі та мистецтві.