Інтелектуалізовані системи управління торговельним підприємством - Артищук, І. В.; Белей, О. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Розглянуто побудову інтегрованої інформаційної системи управління торговельним підприємством на основі постійно поповнюваної бази даних торговельної інформації, сформованої бази знань про технологію обробки торговельної інформації та бази моделей з методикою виконання складних управлінських завдань. Наводяться схеми управління базами моделей і даних в підсистемі управління торговельними процесами і операціями та їх місце в управлінському контурі торговельного підприємства. The construction of computer-integrated information management system for trading enterprise on the basis of constantly executable database point-of-sale information, base of knowledge about technology of treatment of point-of-sale information and base of models with the method of difficult administrative tasks decision are examined. The charts of models management and information bases in the subsystem of management point-of-sale processes and operations, their place in the administrative contour of point-of-sale enterprise are pointed.
Keywords: інтегрована інформаційна система управління торговельним підприємством; процес; операція; база даних; база моделей; підсистема управління процесами і операціями; система управління процесами; система управління; computer-integrated information management system for trading enterprise; process; operation; database; base of models; management processes and operations subsystem; control processes system