Побудова моделі кореляційного аналізу для дослідження багатофакторних процесів і явищ - Степанишин, В. М.; Тисовський, Л. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Наведено основні показники і процедуру застосування методів множинного кореляційно-регресійного аналізу для дослідження багатофакторних процесів і явищ. Отримані результати, зокрема, будуть використані для побудови математичної моделі оптимального планування охорони праці на підприємствах лісової галузі України з метою зменшення рівня травматизму. Given the basic parameters and the procedure using the methods of multiple correlation-regression analysis to study multifactor processes and phenomena. The results, in particular, are used to construct mathematical models of optimal planning of work for the forestry sector of Ukraine in order to reduce injuries.
Keywords: кореляційно-регресійний аналіз; множинна регресія; коефіцієнт множинної кореляції; парні і часткові коефіцієнти кореляції; коефіцієнт еластичності; бета-коефіцієнт; дельта-коефіцієнт; довірчі інтервали для параметрів регресії; correlation and regression analysis; multiple regression; the coefficient of multiple correlation; paired and partial correlation coefficients; coefficient of elasticity; the beta coefficient; delta ratio; confidence intervals for regression parameters