Нагороди якості у сфері туризму: український та закордонний досвід - Гайдук, А. Б. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Досліджується використання стратегії конкуренції як однієї із стратегій управління якістю на прикладі туристичної галузі в Україні. Стратегія конкуренції основний наголос робить на іміджі підприємства, зокрема, використанні нагород якості. Аналізуються різні підходи до оцінки якості у межах загальних і спеціалізованих конкурсів якості в Україні та порівнюються з аналогічними підходами за кордоном.

Competition strategy application as one of the quality management strategies illustrated by the example of the tourism area in Ukraine is explored. The competition strategy places its major emphasis on the enterprise image, specifically on the quality awards application. Different approaches to quality evaluation within the framework of general and specialized contests in Ukraine are analyzed and compared with similar approaches being used abroad.
Keywords: 338.46; 338.48; 338.246.83