Аналіз наукових підходів до визначення поняття “судовий розсуд” - Бондюк, Андрій; Bondyuk, Andriy; Бондюк, Андрей (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Висвітлено питання визначення у науковій інтерпретації поняття судового розсуду. На базі проведеного аналізу видається можливим вивести єдине визначення поняття суддівського розсуду слідчого судді у кримінальному провадженні, з огляду на особливість його процесуальних повноважень у кримінальному провадженні з контролю за дотриманням прав і свобод учасників кримінального провадження. Роз’яснено вибір основних терминологічних виразів, які входять до складу пояснення суддівського розсуду слідчого судді.

In the article the question of the definition in the scientific interpretation of the concept of judicial discretion. On the basis of the analysis seems possible to display a single definition of judicial discretion investigating judge in criminal proceedings, given the peculiarity of his judicial authority in criminal proceedings for the control of the rights and freedoms of participants in criminal proceedings. It is explained the choice of terms, basic expressions included in the explanation of judicial discretion investigating judge.

В статье освещается вопрос определения в научной интерпретации понятия судебного усмотрения. На основе проведенного анализа представляется возможным вывести единое определение понятия судейского усмотрения следственного судьи в уголовном производстве, учитывая особенность его процессуальных полномочий в уголовном производстве по контролю за соблюдением прав и свобод участников уголовного производства. Розьснено выбор основных терминологичних выражений, которые включены в объяснение судейского усмотрения следственного судьи.
Analysis of scientific approaches to the definition of judicial discretion
Анализ научных подходов к определению понятия судебного усмотрения
Keywords: судовий розсуд; кримінальне провадження; слідчий суддя; судовий контроль; досудове слідство; judicial discretion; criminal proceedings; the investigating judge; judicial review; pretrial investigation; судебное усмотрение; уголовное производство; следственный судья; судебный контроль; досудебное следствие; 343.13